Äripäev • 5. jaanuar 2017 kell 6:35

Tallinna Lennujaama läbis rekordarv reisijaid

Tallinna lennujaam  Foto: Arno Mikkor

Möödunud aastal teenindas Tallinna Lennujaam üle 2,22 miljoni reisija, saavutades aegade parima tulemuse. Detsembris läbis lennujaama ligi 160 000 reisijat, ehk 19% enam kui aasta varem. Aasta lõikes kasvas reisijate arv 2,5%.

Alates septembrist suurendasid lendude arvu nii Nordica, SAS kui ka Finnair. Regulaarlendudel pakutavate istekohtade arv kasvas aastaga 4% ning reisijate arv 4,8%. Lendude keskmine täituvus oli 68%.

Aasta ringi sai Tallinnast lennata 23 sihtkohta, hooajaliinidega kasvas see arv suvel 34 sihtkohani. Populaarseimad sihtkohad olid Frankfurt, Helsingi ja Riia. Suurima reisijate arvuga lennufirma oli Nordica, järgnesid airBaltic, Ryanair, Lufthansa ja Finnair. Kõigi suuremate lennufirmade turuosa jäid 10-15 protsendi piirimaile.

Hetkel kuum