• Jaga lugu:

  Venemaal vahistati Le Peni parteile laenu andnud pankur

  Moskva Basmannõi kohtu otsusega võeti kaheks kuuks vahi alla pankrotis Esimese Tšehhi-Vene panga asepresident Dmitri Merkulov, keda süüdistatakse panga raha raiskamises eriti suures ulatuses.

  Esimese Tšehhi-Vene panga nimi kerkis maailma uudistesse pärast seda, kui tuli avalikuks, et pank andis 2014. aastal 9 miljonit eurot laenu Marine Le Peni juhitavale Rahvusrindele, kellele ükski Prantsusmaa finantsasutus krediiti anda ei soovinud.
  Eile välja antud kohtu otsus ütleb, et Merkulovit süüdistatakse vähemalt 2 miljardi rubla (ehk 31 miljoni euro) riisumises. Merkulov kinnitas väljaandele Kommersant, et ei võta midagi omaks, sest talle süüks pandavad teod viidi läbi tema osaluseta ning ajal, mil ta oli ametis olnud vaid kaks nädalat. Samas kontrollivad uurijad tema seotust veel ühe finantsasutuse, Taurus panga riisumisega.
  Väljanne märgib, et Esimene Tšehhi-Vene pank sai tuntuks pärast prantslaste ultraparempoolsele parteile Rahvusrinne laenu andmist ja pärast seoste ilmsikstulekut Iraani keskpangaga. Venemaa keskpank võttis pangalt tegevuslitsentsi 2016. aasta 1. juulil, Moskva arbitraažikohus kuulutas septembris välja panga pankroti.
  Esimene Tšehhi-Vene panga omanik on Roman Popov, kes oli enne pangandusse siirdumist finantsjuht Stroitransgazis, mis on Gazpromi torusüsteemi ehituse peatöövõtja. Pank oli kunagi Stroitransgazi omanduses, kuid pärast seda, kui Putini sõber Gennadi Timtšenko toruehitaja ära ostis, jäi pangaäri Popovile ja Stroitransgazi tegevjuhile Viktor Lorenzile.
  Panga ja Marine Le Peni juhitava erakonna 9 miljoni eurose krediidi vahendajateks olid eurosaadik Jean-Luc Schaffhauser ja Vene Riigiduuma saadik, Putini eriesindaja välismaal elavate kaasmaalaste koostööorganisatsioonide juures Aleksandr Babakov.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jaan Härms: hakkame juba restoranis koroonapassi nõudma
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
FED: Liigume toetuste vähendamise suunas
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Tallinki konkurent paneb Lätti suurema praami käima
Rootsi laevafirma Stena Line paneb Ventspilsi ja Nynäshamni vahet käima kaks uut parvlaeva.
Rootsi laevafirma Stena Line paneb Ventspilsi ja Nynäshamni vahet käima kaks uut parvlaeva.
Suur intervjuu: kriis näitas, et ei tohi inimesi oma hirmudega üksi jätta
See kriis näitas, et inimesi ei tohi jätta üksi oma kahtluste ja hirmudega, rääkis Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere, kelle hinnangul juhiti Eestis koroonakriisi üldiselt päris asjalikult.
See kriis näitas, et inimesi ei tohi jätta üksi oma kahtluste ja hirmudega, rääkis Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere, kelle hinnangul juhiti Eestis koroonakriisi üldiselt päris asjalikult.