Teenetemärgi saanud Helm: katsun mõttega harjuda

Maksuameti endine juht Marek Helm ütleb, et viis aastat tööd oli üpris intensiivne.   Foto: Raul Mee
Marge Väikenurm • 9. veebruar 2017 kell 9:00

Endine maksu- ja tolliameti juht, praegu Nortalis töötav Marek Helm üllatus uudise peale, et sai presidendilt teenetemärgi.

„Käin mööda kontorit ringi ja katsun selle mõttega nüüd harjuda - heas mõttes. Elus tuleb sellist asja ette üks või kaks korda,“ ütles presidendilt Valgetähe III klassi teenetemärgi saanud Helm, kes viibib praegu tööasjus Lähis-Idas Omaanis.

„Täielik üllatus. Tunnen, et viimastel aastatel on maksu- ja tolliamet pälvinud presidentide tähelepanu. See on väga mõnus tagasiside tervele maksu- ja tolliametile. Tean, kui palju see läheb selle töötajatele korda,“ lisas Helm.

Maksuamet on viimasel ajal avalikkuse tähelepanu all, saades nii kriitikat kui tunnustust, sõnas Helm. „Kokku on pandud üks tegus meeskond ja amet. Arvan, et see ajendas ka presidenti seda otsust tegema.“

Küsimusele, kas ta maksuametit ka taga igatseb, puhkes Helm naerma. „Kindlasti läheb mulle korda, aga ma ei kahetse tehtud otsust. Viis aastat tööd oli üpris intensiivne. Mulle tundub, et asutused, kes tahavad kiiresti areneda, ei tohi leppida sellega, et üks juht juhib asutust näiteks kümme aastat,“ rääkis Helm.

Eestist on Helm eemal olnud kuu aega. „Elan sisse. Tunnen, et arenen. Käsil on Omaani maksuameti arendamine.“

Hetkel kuum