Kaisa Gabral • 10 veebruar 2017

Pankur Perens lubab oma Valgetähte kandma hakata

Swedbanki Balti panganduse juht Priit Perens.  Foto: Andres Haabu

Presidendilt panganduse edendamise eest Valgetähe III klassi teenetemärgi saanud Swedbanki Balti panganduse juht Priit Perens usub, et kui see mõnele üritusele sobib, siis ta selle teinekord rinda ka riputab.

"Selline tunnustus on igale kodanikule väga oluline, see on kõrgeim tunnustus, mida ühiskonnalt üldse saada. Olen meeldivalt üllatunud. Suur rõõm ja au on seda saada," lausub Perens.

President tunnustab Perensit panuse eest Eesti pangandusse. "Eesti on Baltimaade panganduse üks osa. Arvan, et pangas oldud aja jooksul olen üritanud kaitsta tasakaalustatult klientide, töötajate ja aktsionäride huve. Ehk on see mul siis ka õnnestunud," arvab Perens.Seda, kas ta plaanib sõpradele ka aumärgipeo korraldada, ta veel ei tea. "Hea küsimus, võib-olla peaks!" lisab ta.

President annab tänavu teenetemärgi vaid kolmele ettevõtjale. Perensi sõnul ei tasu sellest kaugeleulatuvaid järeldusi teha. "Arvan, et natuke liiga vara on midagi otsustada presidendi üle selle numbri põhjal. Vaatame paar aastat veel. Loomulikult on oluline, et ühiskond peaks meeles oma ettevõtjaid ja tippjuhte - ja mina olen ju tippjuht, mitte ettevõtja. Eriti pean silmas ettevõtjaid, sest nemad toovad majanduskasvu ja meie kõigi heaolu," lausub Perens. Ta lisab, et pole vaja vaadata, kes saab aumärke, vaid ikka seda, kes mida ütleb või teeb.

Oma Valgetähe teenetemärki ta kapi otsa tolmu koguma ei pane - võib juhtuda, et isegi kannab seda teinekord. "See on väga väärikas märk. Äkki kannan seda, kui lähen kontserdile, sõltuvalt kontserdist," mängib Perens naerdes mõttega, kus seda uhket märki kandma hakata.

Vaata siit kõiki teenetemärgi saajaid.

Hetkel kuum