Äripäev • 27. juuni 2017 kell 7:15

Ratas saatis koalitsioonile kirja IRLis juhtunu tõttu

Foto: Raul Mee

Eile hilisõhtul kirjutas peaminister Jüri Ratas valitsusliidule kirja, kus tõdes, et koalitsioonil on nüüd riigikogus kaks häält vähem, ent see ei saa nende tööindu peatada.

"Kindlasti olid Margus ja Marko oma otsust hoolikalt kaalunud ning seega ei jää meil muud üle, kui selle tõsiasjaga leppida," viitas Ratas eilsele uudisele, et Margus Tsahkna ja Marko Mihkelson lahkuvad IRList ega kandideeri kohalikel valimistel.

Peaminister märkis, et kahe koalitsioonisaadiku lahkumine teeb hääletused riigikogus küll keerulisemaks, kuid ta usub, et koalitsioon saab oma ülesandega hakkama. "Seda ootavad meilt meie valijad ning ka kõik Eesti inimesed, kelle heaks me oma erakondades ja valitsuses töötame."

Ratas meenutas kirjas, et koalitsioon on poole aastaga juba palju head korda saanud ja tuletas meelde ka ühised eesmärgid: julgeolek, majanduskasv, ühiskondlik heaolu ja sidusus ning rahvaarvu kasv. Peaminister märkis ka, et loetud päevade pärast saab Eestist Euroopa Liidu Nõukogu eesistujariik, mis nõuab samuti koalitsioonilt palju tööd. 

"Mina luban, et teen enda poolt samuti kõik oleneva, et tagada valitsusele töörahu ning stabiilsus. See lubadus käib nii Keskerakonna kui ka meie omavaheliste suhete kohta," viitas Ratas ka sellele, et viimastel päevadel on käinud tihe arutelu selle üle, kas osa keskerakondlasi võivad moodustada valimisteks oma valimisliidu.

"Koalitsioon on koos töötamise ja meie ühiste kokkulepete teostamise vorm, millega kaasneb tihti ka isiklike ambitsioonide kõrvale jätmine. Seda ikka selleks, et võidaksid meie toetajad ja kõik Eestimaa inimesed," teatas Ratas.

Hetkel kuum