• Jaga lugu:

  Theresa May pidas Brexiti läbirääkimistest kõne

  Suurbritannia peaministe Theresa May Foto: EPA

  Suurbritannia peaminister Theresa May pidas täna Firenzes kõne Brexiti läbirääkimiste hoogustamiseks.

  Nagu oodatud, ütles May oma kõnes, et Suurbritannia ja Euroopa Liit peaksid minema liidust lahkulöömise ajaks ülemineku perioodile. Selle perioodi ajal tuleks May sõnul säilitada samad reeglid mis praegugi. Samuti peaks inimeste liikumine Suurbritannia ja Euroopa Liidu vahel jääma sama vabaks, ainult et töötajad peaksid hakkama end eraldi registreerima, vahendas uudisteportaal CNN.
  May kinnitas, et Suurbritannia jääb oma kohustustele kindlaks ja maksab ära kõik kompensatsioonid, mis on ette nähtud. Kõnes ta kompensatsioonide summat ei öelnud, mistõttu võib arvata, et selle üle arutelud alles tulevad. Varem on räägitud, et Euroopa Liidust lahkumise kompensatsioonimaksed võivad ulatuda 20 miljardi euroni. Hiigelkompensatsioon tuleks tasuda kahe aasta jooksul.
  May ütles ka, et Euroopa Liit ja Suurbritannia peaksid sõlmima uue julgeoleku lepingu, millega määratakse, kuidas omavahel koostööd tegema hakatakse. May sõnul tuleks leping Euroopa Liidule oluliselt mugavam kui ükskõik mis muu teine kokkulepe mõne teise riigiga.
  Loe Theresa May lubadustest pikemalt siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Teeni 200 000 eurot, tuleb kõigest rahandusministri isa võlg sisse nõuda
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.