Vilja Kiisler • 22. november 2017 • 2 min
Jaga lugu:

Siim Kallas kiidab Michalit taevani

Siim Kallas Äripäeva raadiostuudios.  Foto: Andres Haabu

Reformierakonna poliitik Siim Kallas väljendas selgelt, et tema on oravapartei sisetülis Kristen Michali poolel, selgub Äripäeva raadios laupäeval eetrisse jõudvast persoonisaatest.

„Michal on olnud minu lähemaid kaastöölisi aastakümneid,“ kõneleb Kallas. „Me oleme ikka väga vanad tuttavad. Mina temast peasekretäri tegin. Enne oli ta peaministribüroo juhataja. Ma tunnen teda väga hästi ja tegemist on väga võimeka inimesega. Administraatori ja organisaatorina on ta väga hea ja usaldusväärne – kõik, mis on kokku lepitud, see toimib ja ära tehakse.“

Kallas märkis, et kindlasti näevad ajakirjanikud erakonna sisekonflikti eredama ja suuremana, kui see on. „Tegelikkus on natuke igavam: ei toimu mingisugust revolutsiooni või vandenõu.“ Küll aga tunnistas Kallas, et loomulikult ei ole Kristen Michal vaimustuses sellest, et erakonna esimees on Hanno Pevkur ja mitte tema.

„Eile, jah, see…“ hakkab Kallas naerma. „Ma käisin tegelikult rohkem kokku saamas ka väga heade kolleegide Martin Kuke ja Annika Arrasega, kes olid ka minu presidendikampaanias tegevad (suhtekorraldusbüroo Milton – VK), siis tuli Kristen ka sinna ja me läksime koos lõunale – mis oli väga lühike, sest mul oli kiire. Aga näe, pildi peale õnnestus jääda, ja juba tehakse vägevaid järeldusi.“

Kristen Michali peategelase roll Reformierakonna musta raha skandaalis Kallast ei häiri. „Lõputult ei saa ühest ja samast asjast rääkida,“ lausub ta. „Inimese elu on tervik. Me leiame ju kõigilt inimestelt mingeid plekke.“

Tänane Postimees kirjutas, et eile Siim Kallasega kohtunud Michal plaanib Pevkuri vastu välja mängida Kaja Kallase – s.t sisuliselt osaleb Kallas oma tütre nimel vandenõus Pevkuri vastu.

Selle kohta on Siim Kallasel öelda järgmist: „Mis puutub minu tütresse Kaja Kallasesse, siis tegemist on iseseisva inimesega. Mina tema nimel ei räägi. Ta langetab oma otsused ise. Praegu on ta Brüsselis europarlamendis ja öelnud, et tuleb järgmistele valimistele – ning soovib nii kõrget poliitilist profiili, kui see võimalik on.“

Laupäevases persoonisaates saab Kallas maha ka täiesti ootamatu paljastusega. Mis teemal see tuleb, saab teada Äripäeva raadio homset hommikuprogrammi kuulates.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt