Äripäev • 12 jaanuar 2018

Venemaa bussituristide arv püstitas uue rekordi

Foto: Raul Mee

Venemaa pikad pühad kasvatasid turistide arvu Eestis ning Peterburi liinidel suurenes Lux Expressi teatel reisijate arv ligi veerandi võrra, püstitades uue rekordi.

"Vene turistidele meeldib veeta pühi Eestis. Aastavahetusel ja Venemaa pühade ajal kasvas reisijate arv meie Peterburi liinidel 22% ja Venemaa kodanikest reisijaid oli 24% enam kui mullu. Tihti olid meie bussid juba varakult eelmüügist täis müüdud, samuti ka täiendavad väljumised," sõnas Lux Expressi müügi- ja turundusjuht Anna Širinskaja.

Venemaa reisijate arv kasvab Lux Expressi teatel pidevalt, kuid tänavu püstitas see uue rekordi. Pühade ajaks lisas Lux Express Tallinna-Peterburi liinile 51 lisareisi ehk üle 2500 täiendava istekoha.

Kõige populaarsem sihtkoht oli Venemaa turistide seas Tallinn, kuid reisijaid jagus ka Ida-Virumaale, eelkõige Narva ja selle ümbrusesse. Suvel avas Lux Express uue liini Peterburi ja Jõhvi vahel peatustega Narvas ja Ida-Virumaal.

 

Hetkel kuum