Äripäev • 23 jaanuar 2018

Kohus otsustab Savisaare protsessi edasise ajakava

Edgar Savisaar augustis kohtusse saabumas.  Foto: Andras Kralla

Harju maakohus paneb täna paika Keskerakonna eksjuhi Edgar Savisaare ja ettevõtjate kohtuprotsessi ajakava.

Kuna Savisaar on jätkuvalt haige, siis tema kohtuistungile tulla ei saa, vahendasid ERRi raadiouudised. Raviarst Peep Põdderi sõnul viibib Savisaar haiglaravil. Sellele vaatamata toimub täna kohtuistung, kus otsustatakse ära protsessi edasine käik.

Riigiprokuratuur süüdistab Savisaart Tallinna eelarveraha kasutamises enda ja Keskerakonna huvides ehk omastamises suures ulatuses, ametiisikuna ja grupis, samuti neljas altkäemaksu võtmises, rahapesus ning Keskerakonnale suures ulatuses keelatud annetuse vastuvõtmises. Keskerakond on kohtu all juriidilise isikuna.Savisaarele altkäemaksu andmises süüdistab riigiprokuratuur ettevõtjaid Aivar Tuulbergi, Alexander Kofkinit, Hillar Tederit ja Vello Kunmanit.

Hetkel kuum