Äripäev • 14 veebruar 2018

Neivelt: ükski poliitik ei taha pensionikogujaid esindada

Indrek Neivelt.  Foto: Veiko Tõkman

Kui riik sunnib inimesi teise pensionisambasse raha panema, peavad poliitikud ja ametnikud ka kaitsma inimeste huve. Aga kui poliitikud pensionikogujaid ei esinda, tuleb kogumine muuta vabatahtlikuks, leiab Tuleva asutaja Indrek Neivelt.

See, et teine sammas ei ole piisav, ei ole uudis, vahendab Neivelt Tuleva kodulehel oma Vikerraadiole antud päevakommentaari. „Meie pensionifondide esindajad on korduvalt rääkinud, et teisest sambast ei piisa ja vaja oleks paigutada ka kolmandasse sambasse. Nad on lähenenud probleemile väga fondide keskselt,“ nendib ta.

„Olen kaks aastat vahelduva eduga pensioni teemaga tegelenud ja mind on kogu aeg üllatanud, kui vähe läheb pensioni kogumine korda meie poliitikutele ja ministeeriumite töötajatele,“ jätkab ta. „Pensioni maksmine tänastele pensionäridele on paljude parteide lemmikteema, aga tänaseid pensionikogujaid ei taha keegi esindada. Sest kuidas muidu seletada fakti, et me seniajani maksame pensioni kogumise ajal kolm korda rohkem tasusid kui oleks mõistlik, ning et hiljem pensionile jäädes saame kätte kolmandiku võrra vähem kui saab sama rahasumma kokku korjanud rootslane?“ küsib Neivelt.

Me räägime pensionifondide tasudest juba kaks aastat, aga midagi ei ole ju suurt muutunud - ainult fondide vahetamine on odavamaks läinud, nendib ta.

Loe Indrek Neivelti päevakommentaari täisteksti Vikerraadio Uudis+ saatele siit.

Hetkel kuum