Äriinglid investeerisid rekordilised 11,3 miljonit eurot

21. veebruar 2018, 08:01
Ariinglid investeerisid rekordilised 11,3 miljonit eurot
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180221/NEWS/180229939/AR/0/AR-180229939.jpg

Eelmisel aastal paigutasid Eesti Äriinglite Võrgustiku (EstBAN) liikmed idufirmadesse 11,3 miljonit eurot. Võrreldes varasema aastaga kasvas investeeringute maht 28 protsenti, teatas EstBAN.

EstBANi president Rein Lemberpuu sõnul oli see ingelivesteeringute rekordaasta. 

“Suhtena riigi sisemajanduse kogutoodangusse on Eesti äriinglite investeeringute maht aastaid Euroopa kõrgeimal tasemel. Muljetavaldavaks tuleb aga pidada mullust investeeringute kogumahtu. Näiteks Itaalia äriinglid investeerisid 2016. aastal iduettevõtetesse 14,1 miljonit eurot. Eesti rahvaarv on Itaalia omast pea 50 korda väiksem, aga EstBANi ingelinvesteeringute maht moodustab nende tunamullusest tasemest 80 protsenti. See on märkimisväärne tulemus,” rääkis ta.

EstBANi liikmete 11,3 miljonist eurost said 225 tehingu raames tuge 108 ettevõtet. Eelmisel aastal investeeriti kokku 8,8 miljonit eurot 145 tehinguga 84 ettevõttesse.

Eesti äriinglite aktiivsuse kasvu seletab osalt ka piiriüleste tehingute kasv. Eelneval kolmel aastal tehti üle 70 protsendi investeeringutest Eesti iduettevõtetesse, kuid 2017. aastal paigutati Eesti idufirmadesse 59 protsenti investeeringute kogumahust, 26 protsenti investeeriti teiste Euroopa riikide idufirmadesse ning 15 protsenti Euroopast väljapoole. Eesti kõrval olid populaarsemateks investeerimisobjektideks Soome, USA, UK, Saksamaa, Taani, Horvaatia ja Norra idufirmad. 

EstBAN on ettevõtetesse varases arenguetapis investeerivate erainvestorite katusorganisatsioon, mille eesmärgiks on ettevõtluskeskkonna arendamine ja ingelinvesteeringute mahu suurendamine. Ühendusse kuulub 125 äriinglit, toetajaliikmeteks on Ekspress Grupp, Telia, SmartCap, Hedman Partners, Eversheds Sutherland Ots & Co, Tehnopol ja Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid, Spring HUB ja Contriber.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. February 2018, 08:06

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing