Äripäev • 28. märts 2018 kell 6:42

Kohus määras Versobanki likvideerijad

Versobank  Foto: Andres Haabu

Harju maakohus teatas, et kinnitas Versobank ASi likvideerijad, kelleks on vandeaudiitor Eero Kaup (KPMG Baltics OÜ partner), siseaudiitor Viljar Alnek (KPMG Baltics OÜ siseauditi teenuste juht) ning vandeadvokaat Ksenia Kravtšenko (advokaadibüroo KPMG Law OÜ).

Finantsinspektsioon arvestas likvideerijate nimetamisel nende erapooletust, kvalifikatsiooni ning võimekust läbi viia krediidiasutuse likvideerimine, mis oma olemuselt on kompleksne ülesanne ja nõuab mitmete valdkondade tipptasemel pädevust.

„Panga likvideerijad on alustanud tööga ning tutvuvad panga raamatupidamisandmetega. Teeme tihedat koostööd Tagatisfondiga, et fond saaks alustada Versobanki era- ja äriklientide kuni 100 000euroste hoiuste hüvitamist 5. aprillil,“ ütles Eero Kaup pressiteate vahendusel.

Kaup lisas, et vastavalt seadusele kestab krediidiasutuse likvideerimisprotsess vähemalt kuus kuud ning likvideerijad loodavad, et koostöö eri osapooltega laabub hästi.

Versobanki ladusa likvideerimise huvides otsustas Tagatisfond alates 5. aprillist hüvitada panga hoiustajate hoiused ja investeeringud vastavalt seaduses sätestatud piirmäärale, kuni 100 000 euro ulatuses hoiustaja kohta ning kuni 20 000 eurot investeerimisteenuse kliendi kohta. Mitteresidentide hoiused on samuti tagatud ning kuuluvad hüvitamisele seaduses sätestatud tingimustel ja korras.

Likvideerijate määramise avalduse esitas kohtule finantsinspektsioon pärast seda, kui Euroopa Keskpank oli 26. märtsil tunnistanud kehtetuks Versobanki  krediidiasutuse tegevusloa.

Hetkel kuum