Äripäev • 24. aprill 2018
Jaga lugu:

Jaak Roosaare: turul ei pruugi alati õigus olla

Jaak Roosaare.  Foto: Andras Kralla

Investor Jaak Roosaare kinnitusel on väärtusinvesteerimise isa Benjamin Grahami sõnastatud põhimõtted aidanud tal turgudel hirmu ja paanikat enda huvides ära kasutada.

"Kui on börsil hetk, kui kõik aktsiad kukuvad 15-20% päevas, siis tuleb endale meelde tuletada, et ettevõtte väärtus täna ei kukkunud 20%," rääkis ta Äripäeva raadio hommikuprogrammis. "Eelmisest nädalast oli Philip Morrise aktsia kukkumine hea näide. Ostsin seda endale juurde."

Ta meenutas, et tulemuste avaldamise päeval kukkus sigaretitootja aktsia börsi avanedes 7-8% ja langes päeva jooksul ajuti ligi 17% võrra.

"Raske ette kujutada, kuidas ettevõtte tegelik turuväärtus ühe päevaga saaks sellises ulatuses väheneda," leidis ta. "Pigem oli natuke paanikamüüki ja tulevikuootuste ümberprogrammeerimist seal sees. Mulle see põhimõte meeldib, et turul ei pruugi alati õigus olla."

Kuula alates 21.08

 

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum