Ekspertiis: Savisaar on kohtukõlbulik

Edgar Savisaar.  Foto: Andras Kralla
Äripäev • 25. mai 2018
Jaga lugu:

Eesti Kohtuekspertiisi Instituudist (EKEI) neljapäeval kohtusse jõudnud terviseekspertiis hindas korruptsioonisüüdistusega kohtu all oleva Edgar Savisaare kohtukõlbulikuks.

Rahvusringhäälingu uudisteportaalile ERR teadaolevalt jõudis komisjon järeldusele, et teatud mööndustega võimaldab Savisaare tervislik seisund tal kohtumenetluses osaleda. Kuna ekspertiis sisaldab delikaatseid terviseandmeid, siis seda tõenäoliselt täielikult ei avalikustata.

ERR kirjutas, et neljapäeval saatis kohus saabunud ekspertiisi edasi Savisaare kaitsjatele ja juhtivale riigiprokurörile Steven-Hristo Evestusele.

Kohus vaeb Savisaare terviseekspertiisi ja protsessi edasist korraldamist 5. juuni istungil.

Savisaar on kohtu all süüdistatuna Tallinna linna eelarveraha kasutamises enda ja Keskerakonna huvides ehk omastamises suures ulatuses, samuti neljas altkäemaksu võtmises, rahapesus ning Keskerakonnale suures ulatuses keelatud annetuse vastu võtmises. Savisaarele altkäemaksu andmises süüdistab riigiprokuratuur ettevõtjaid Aivar Tuulbergi, Alexander Kofkinit, Hillar Tederit ja Vello Kunmanit.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum