Peadpööritav käibekasv

Viimsi Keevituse omanik Jaak Ritso   Foto: Andras Kralla
Äripäev • 20. august 2018 kell 9:00

Mulluses Äripäeva Rikaste TOPis 427. koha pälvinud Jaak Ritsole kuuluv veevarustuse ja kanalisatsiooni ehitusega tegelev Viimsi Keevitus tegi mullu tubli kasvuhüppe ning loodab ka tänavu laieneda.

Kui tunamullu oli käive 7,6 miljonit, siis mullu ulatus see juba üle 10,3 miljoni ehk müügitulu kasvas enam kui kolmandiku jagu. Enamik töid tehti Eestis, kus teeniti 9,8 miljonit eurot, ent 552 000 euro jagu tehti käivet ka Rootsis.

Aastaaruandes toob firma välja, et töid tehti enam kui 40 objektil, sealhulgas ehitati vee- ja kanalisatsioonitrass näiteks Meremuuseumile, Märjamaa alevikule ning Euroopa Liidu IT-agentuurile. Oma jõududega tehti ära 60% töödest.

Töötajaid oli mullu firmas 36 ning nende palgakulu oli 851 000 eurot, aasta varem oli töötajaid keskmiselt 40 ning palgakulu 747 000 euro kandis. Ühe töötaja kohta oli keskmine brutotasu kuus mullu 1730 eurot.

Kasum ulatus mullu pisut üle 331 000 euro, aasta varem jäi see mõnevõrra alla 247 000 euro. Dividendi Viimsi Keevitusel siiski maksta plaanis pole ning aastatega kogunenud jaotamata kasumiks jääb 8,2 miljonit eurot.

Käesoleva aasta suhtes on ettevõte positiivselt meelestatud ning ootab ettevõtte laienemist ning käibe kasvu.

Hetkel kuum