• Jaga lugu:

  Toidutööstuse TOP: kõrgeima lennuga oli Gross

  OG Elektra Tootmise edu taga on Oleg Grossi sõnul turuosa suurenemine. Foto: Andras Kralla

  Toidutootjate TOPi esikohale kerkis Selverile kuuluv Kulinaaria OÜ, mis kerkis aastaga ühe koha võrra. Samamoodi koha võrra kõrgemale tõusis tänavune nr 2 Kalev, kuid esikolmiku suurima hüppe tegi OG Elektra Tootmine – 63. positsioonilt kolmandale.

  21,2 miljoni euro suuruse käibe juures teenis Kulinaaria OÜ mullu 3,6 miljonit ärikasumit. Ettevõtte juhi Andres Heinveri sõnul aitas eelmise aasta tulemusele kõvasti kaasa uute toodete arendus ja traditsiooniliste toitude müük. Ühtekokku investeeris ettevõte mullu tootmise laiendamisse 1,4 miljonit eurot.
  OG Elektra Tootmise mullune müügitulu oli 9,5 miljonit eurot ehk müük suurenes 14% võrreldes eelnenud aastaga. Ettevõtte kasum oli 2,5 miljonit eurot.
  “Enim mõjutas tulemusi meie turuosa suurenemine Eesti jaekaubandusturul, kuna OG Elektra Tootmine toodab 95% ulatuses Grossi Toidukaupadele,” ütleb Gross. Oma osa oli ka tooraine ostukulude kallinemisel ning tihedal konkurentsil jaekaubanduses.
  Kui oled TOPi ettevõte, siis saad tellida ka sertifikaadi SIIT
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.