Gerli Ramler • 22. august 2018 kell 9:30

Toidutööstuse TOP: kõrgeima lennuga oli Gross

OG Elektra Tootmise edu taga on Oleg Grossi sõnul turuosa suurenemine.   Foto: Andras Kralla

Toidutootjate TOPi esikohale kerkis Selverile kuuluv Kulinaaria OÜ, mis kerkis aastaga ühe koha võrra. Samamoodi koha võrra kõrgemale tõusis tänavune nr 2 Kalev, kuid esikolmiku suurima hüppe tegi OG Elektra Tootmine – 63. positsioonilt kolmandale.

21,2 miljoni euro suuruse käibe juures teenis Kulinaaria OÜ mullu 3,6 miljonit ärikasumit. Ettevõtte juhi Andres Heinveri sõnul aitas eelmise aasta tulemusele kõvasti kaasa uute toodete arendus ja traditsiooniliste toitude müük. Ühtekokku investeeris ettevõte mullu tootmise laiendamisse 1,4 miljonit eurot.

OG Elektra Tootmise mullune müügitulu oli 9,5 miljonit eurot ehk müük suurenes 14% võrreldes eelnenud aastaga. Ettevõtte kasum oli 2,5 miljonit eurot.

“Enim mõjutas tulemusi meie turuosa suurenemine Eesti jaekaubandusturul, kuna OG Elektra Tootmine toodab 95% ulatuses Grossi Toidukaupadele,” ütleb Gross. Oma osa oli ka tooraine ostukulude kallinemisel ning tihedal konkurentsil jaekaubanduses.

Loe täit turuülevaadet Äripäeva teemaveebist tööstusuudised.ee.

Kui oled TOPi ettevõte, siis saad tellida ka sertifikaadi SIIT

Hetkel kuum