• Danske vilepuhuja advokaadid nõuavad ametivõimudelt oma kliendile suuremat kaitset.
  Jaga lugu:

  Danske vilepuhujale nõutakse kaitset

  Ebaeetiline ja Danske vilepuhuja põhiõigusi rikkuv oli Danske Marketsi kunagise juhi Howard Wilkinsoni advokaatide sõnul tema nime avalikustamine ja valeinfo jagamine Eesti Ekspressile.

  „Selliste kaebajate nimed ei jää alati saladuseks“, kirjutas Eesti Ekspress kolmapäeval loos, mis kandis pealkirja "Rehe Papp. Danske skandaali käivitas kättemaks." Leheloos avalikustatud Danske skandaalist emapanka vilepuhuja raporti teinud Howard Wilkinsoni advokaadid ei ole sündinu üle kuigi rõõmsad.
  "Artikli allikateks olid neli Danske Banki töötajat, kes identifitseerisid Wilkinsoni ilma tema teadmise või nõusolekuta. Danske Bank on vilepuhuja isiku avalikuks tegemisega rikkunud tema seadustega kaitstud põhiõigusi," kirjutasid Wilkinsoni advokaadid Washingtoni advokaadibüroost Kohn, Kohn & Colapinto Eesti ametivõimudele.
  Lisaks oli hea hulk Ekspressi loo allikate väidetest advokaatide kinnitusel lihtsalt vale.
  Lavly Perlingule, Urmas Reinsalule ning nende Taani ametivõimudele saadetud kirjas nõuavad advokaadid Wilkinsonile kaitset, sest tema nime avalikustamine on rahvusvaheliste lepete järgi võrdsustatav kättemaksu ja hirmutamisega.
  Samuti märkisid advokaadid, et vilepuhuja tegevuse piiramine mitte-avalikustamise kokkuleppega, ei ole kooskõlas rahvusvaheliste kokkulepetega.
  Danskes Marketsis väärtpaberitega kauplemist juhtinud Wilkinson oli nimelt saatnud 2013-2014. aastani panga peakontorisse mitu e-kirja, milles teavitas juhtkonda Danske Eesti filiaalis toimunud rikkumistest. Tema teadete põhjal tehtud siseaudit kinnitas tema teateid, kuid panga juhtkonna poolt mingit reageeringut ei tulnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.