• Jaga lugu:

  Liviko jäi hispaanlastele silma

  Eesti alkoholitootja Liviko jäi maailma ühel suurimal alkoholimessil oma džinniga hispaanlastele silma.

  Liviko ekspordidirektor Jörgen Herman rääkis Äripäeva hommikuprogrammis, et hispaanlastele jäi Düsseldorfis toimunud alkoholimessil silma džinn Crafters, mis ongi eksporditurgudele loodud. „Kevadel jäime silma ja septembris lõime käed,“ rääkis Herman. See tähendab, et Crafters on jõudnud juba 25le välisturule.
  Kusjuures üsna pea teatab Liviko ühe uue ekspordiriigi veel. „Kuna veel pole lepingut allkirjastatud, siis seda uut riiki veel ei täpsusta,“ ütles Herman. Saladusloor langeb lähinädalail.
  Herman tõdes, et eksport on Livikole väga tähtsa osakaaluga. Kokku on praegu Livikol 32 eksporditurgu. Messil silma jäämist, nagu juhtus hispaanlaste puhul, tuleb Hermani sõnul ette küllaltki tihti.
  Kõige olulisem ekspordipartnerite leidmisel on Hermani sõnul toode. „Toode on A ja O,“ sõnas ta. „Kui toode on läbilöögivõimeline, on kõik võimalik. Tuleb kriitiliselt läbi mõelda, mida kuhu müüa saab,“ ütles ta. Näiteks on tema sõnul Crafters Livikol ekspordipotentsiaaliga seetõttu, et Euroopas on džinni tarbimine kasvutrendis. Samuti pole Hermani sõnul tehtud kompromissi ei sisu ega ka pakendi osas, mistõttu Crafters 2016. aastast alates nii mitmesse riiki jõudnud ongi.
  Herman tõdes, et Euroopasse eksportides on asju lihtsam ajada kui kusagil mujal, eriti kui tegu on mõne riigiga – nagu Hispaania -, kes on ka ise suur alkoholitootja. „Sellised riigid kipuvad liberaalsemad olema“, sõnas ta. Seevastu näiteks põhjamaades ja Kanadas on alkoholimonopole. Samuti on osade riikide nõuded toodetele spetsiifilisemad, näiteks Iisraelil on koššeri nõuded.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Börsiteemad on hägused? Siit saab abi! Tallinna börsi juhi aktsiatesse investeerimise ABC
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Investori nädal: aktsionäride koosolekud, LHV aktsiate ja BluOri võlakirjade märkimine
Mai viimast nädalat ilmestab mitu aktsionäride koosolekut, jätkub LHV märkimisõigustega kauplemine, lisaks on võimalus märkida täiendavaid LHV aktsiad ning esimest korda pakutakse börsile BluOr Banki võlakirju, neljapäev on Balti börsil kauplemispüha.
Mai viimast nädalat ilmestab mitu aktsionäride koosolekut, jätkub LHV märkimisõigustega kauplemine, lisaks on võimalus märkida täiendavaid LHV aktsiad ning esimest korda pakutakse börsile BluOr Banki võlakirju, neljapäev on Balti börsil kauplemispüha.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.