Pille Ivask • 16. oktoober 2018 kell 8:00
Korteritehingute arv on kolmandas kvaratlis mullusega võrreldes vähenenud.   Foto: Andras Kralla

Korteriturg ähvardab maha jahtuda

Maa-ameti andmetel oli tänavu kolmandas kvartalis Eesti korteritehingute rahaline käive 378 miljonit eurot ehk sisuliselt samal tasemel nagu eelmisel aastal, vahendab kinnisvaraportaal Adaur.

Korteritehingute käibe kasvu pidurdumine näitab, et pole sugugi võimatu, et korteriturg võtab viimastele aastatele omase olnud kiire kasvutempo maha, kirjutab Tõnu Toompark. Selle aasta kolmandas kvartalis oli kogu Eesti korteritehingute arv aastatagusest 4,2% allpool.

Kogukäivet mõjutav tegur ehk hind siiski tõusis. Eesti korteritehingute ruutmeetri hind oli kolmandas kvartalis 1183 eurot ruutmeetrist ehk mullusest 2,6% kõrgemal. Samas on see viimase kaheksa kvartali kõige väiksem hinnatõus.

Hetkel kuum