Äripäev • 22. oktoober 2018 kell 10:06

5Miinust: esinesime Weekendil poole tasu eest, kuid oleme ikka rahata

Räpipunt 5Miinust esinemas Pärnu vanglas toimunud festivalil.   Foto: Ardi Truija / Pärnu Postimees

Populaarne ansambel 5Miinust tõdes Äripäevale saadetud kommentaaris, et kuigi Weekendi korraldajate võlg pole bändi ees suur, on räpigruppi esindav jurist hakanud siiski koostama maksekäsku.

5Miinust esines Pärnu rannas toimunud festivalil pigem suure publiku tõttu, kuivõrd kasumi teenimise eesmärgil. „Tulime nende naeruväärsele ja uskumatult jäigale pakkumisele vastu. Live'i tasu oli enam-vähem pool sellest, mida reeglina küsime,“ selgitas 5Miinust kirjalikus kommentaaris.

Praegu tegeleb bändi sõnul probleemiga nende „ihuõigusinimene“.

"Esimene samm sellistel puhkudel on maksekäsk,“ kirjutas 5Miinust kommentaaris. Seejuures lisas bänd, et tasutud pole ka ansamblit saatvatele DJdele. „Ka korraldusmeeskonnale on laekumised häiritud,“ tõdes ansambel.

Eelmisel nädalal postitas räpipunt 5miinust Facebookis oma loo „Võlg“ ning märkis ära Weekend Festival Balticu. „Asjale on juba ka ametlik käik antud, aga kuna me oleme 5miinust, siis on lisaks ametlikule poolele ka avalik häbipost meie meelest väga õiglane ja palju rõõmu toov survestusvahend,“ ütlesid 5miinuse liikmed Õhtulehele ning lisasid, et neile teadaolevalt ei ole Weekend võlgu mitte ainult neile.

Täna kirjutas Äripäev, et Weekend Festivali korraldajafirma on jätnud arveid maksmata ning lasi lahti Tallinna kontori töötajad, lisaks tekkis ettevõttel eelmisel nädalal riigi ees 167 000eurone maksuvõlg.

Hetkel kuum