Nordica otsib kasumit allhankest ja paneb osa liine kinni

Foto: Eero Vabamägi/Eesti Meedia

Kui seni on Nordica aina uusi liine avanud ja lennukeid soetanud, siis eile otsustas juhtkond pidurit tõmmata: kinni pannakse kolm Tallinnast väljuvat regulaarliini ja kahjumliku koduturu asemel kiigatakse rohkem välisturgudele, kirjutab Postimees.

Järgmise aasta jaanuari keskpaigast ei saa kiililogosid kandvate lennukitega enam Peterburi, Oslosse ja Amsterdami. Kaks viimast on olnud Nordica regulaarliinide hulgas alates algusest. Ühtlasi vähendatakse jaanuarist oluliselt väljumisi kahel põhiliinil – Stockholmi ja Münchenisse.

Nordica juht Hannes Saarpuu ütles lehele, et selle asemele keskendutakse kasumlikumale tegevusele - kui praegu lendavad nad allhanke korras Rootsi, Taani, Poola ja Hollandi omavalitsuste ja lennufirmade jaoks, siis nüüd käivad läbirääkimised, et hakata teenust müüma ka Lõuna-Euroopasse. Kui aga Eesti lennuturul peaks tekkima nö tühimik, on Nordica tema sõnul siiski alati valmis seda täitma.

Hetkel kuum