• Tartu jaam.Foto: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
  Jaga lugu:

  Eesti Raudtee nõuab Operaililt 6 miljonit

  Eesti Raudtee esitas kohtule hagi, milles palub mõista ASilt Operail Eesti Raudtee kasuks välja viimase kolme aasta jooksul osaliselt saamata jäänud kasutustasu.

  Eesti Raudtee juhatuse esimees Erik Laidvee teatel selgus raamatupidamisandmete auditeerimisel, et Operail ei ole viimastel aastatel maksnud Eesti Raudteele raudtee kasutustasu kogu kasutatud teenuse eest. „Tasumata on jäänud vedurite tühisõitude kasutustasu püsikulu osa, mis on seaduses ette nähtud ja tehnilise järelevalve ameti poolt kinnitatud. Teised vedajad on kasutustasu maksnud täies ulatuses,“ selgitas ta pressiteate vahendusel.
  Hagi sisseandmisele eelnesid mitu kuud kestnud läbirääkimised. Kolme aasta peale kokku ulatub saamata jäänud kasutustasude osa 6,1 miljoni euroni.
  Ärileht kirjutab, et Operaili kinnitusel on nõue põhjendamatu.
  „Pea kümme aastat oleme Eesti Raudtee infrastruktuuril vedanud kehtivate kokkulepete alusel. Arved on tasutud alati ettemaksuga. Meile täna esitatud nõue on arusaamatu ning peame seda täiesti põhjendamatuks,“ sõnas Operaili juhatuse esimees Raul Toomsalu Ärilehele ning lisas, et vaidlus puudutab kuus aastat tagasi sõlmitud raudtee infrastruktuuri kasutamise lepingut.
  Operail, endise nimega EVR Cargo, on Eesti riigile kuuluv raudtee-ettevõte, mille põhilisteks ärisuundadeks on kaubavedu, vedurite ja vagunite remont ja ehitus ning veeremi rent.
  Ettevõtte üheksa kuu ärikasum oli 7,5 miljonit eurot, eelmise aasta samal perioodil oli ettevõtte ligi 2 miljoni euroses kahjumis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".