• Jaga lugu:

  Weekend lootis võlgu lappida Lauluväljaku festivaliga

  Weekend Festival 2018 Pärnus. Foto: Konstantin Sednev/Postimees/Eesti Meedia

  Weekend Festival Baltic proovis kuuldavasti pankrotti vältida ja maksta viimasel festivalil tööd teinud ettevõtjatele võlast 25% järgmise festivali piletimüügist, mis oleks võinud toimuda seekord Tallinna Lauluväljakul.

  Kuulduste kohaselt oli Weekend Festival Balticu meeskonnal idee korraldada sel aastal Lauluväljakul viimane Weekendi festival, mille piletimüügist oleks kaetud võlausaldajatele välja pakutud 25%. Äripäev kirjutas detsembris, et ettevõtjad, kes ootavad siiani suvel toimunud Weekendi festivali korraldajatelt raha, said hoopis üllatava pakkumise: võtad võlast veerandi või me läheme pankrotti. Nüüd ongi festivali korraldajafirma Weekend Festival Baltic esitanud pankrotiavalduse.
  Oktoobris ütles Äripäevale ka Weekend Festival Balticu endine peakorraldaja Henri Lindal, et festival kolib Tallinna. "Mulle on jäänud mulje, et plaanitakse jätkata. Ettepanekut kolida on tehtud varem, sest Pärnus festivali korraldamisel on ülisuured kulud: logistika ja majutus jne,“ ütles Lindal tookord ja lisas, et täpsemalt ei oska ta rääkida, sest tema selles tiimis ei ole.
  Juhul kui festival oleks toimunud, oleks tehnika rendiga tegeleva Eventechi finantsjuhi Art Schneideri sõnul olnud Eventechil võimalus eelmise Weekendi festivali eest laekumata summa kätte saada. Eventechil ei ole plaanis enne Weekend Festival Balticu ega sellega seotud isikute teiste ettevõtete üritustega koostööd teha, kui nad ei ole jõudnud kokkuleppele, kuidas tasutakse neile 2018. aasta festivali võlad.
  Turvafirma G4S Eesti ei saanud tasu festivali jaoks tehtud sularahaveo eest. Ettevõtte kommunikatsioonijuht Reimo Raja ütles, et vaadates Weekend Festival Balticu võlakoormat ja finantsseisu, ei tulnud pankrotiavaldus neile üllatusena.
  "Tänast seisu vaadates tundub, et 25% nõustumine oleks andnud meile ainult garantii, et üle selle me kindlasti saa, aga ei oleks andnud garantiid, et me selle 25% kätte saame. Seda lubati maksta alates käesolevast aastast ja neljas osamakses,“ tõdes Raja.
  Weekendi asutajal võlg ka Sweet Spot festivali eest
  Weekendi festivali asutaja Hardi Loogi ettevõte Sweet Spot festival OÜ korraldab sel suvel Tallinnas teist korda festivali Sweet Spot. Krupi sõnul ei mõjuta Weekendi festivalile terendav pankrot Sweet Spot festivali, sest seda korraldab teine juriidiline keha.
  Küll aga on ka Sweet Spot Music Festival OÜ saanud kohtu kaudu maksekäsu, sest ka see festival on vähemalt ühe võla maksmata jätnud. Oktoobris pidid festivali korraldajad Pärnu maakohtu sunnil tasuma 15 päeva jooksul OÜ-le Trumm 3000 eurot ja kõrvalnõuded summas 129 eurot. Tasumata oli jäänud arve festivalile dekoratsioonide valmistamise eest.
  Ettevõtte Trumm juht Allan Räim ütles, et neile ei ole siiani raha makstud. Räim rääkis, et ta on küsinud ka teistelt festivali koostööpartneritelt, kuid paistab, et neil korraldajatega probleeme ei ole. "Miks mina ripakile jäin, ma ei tea.“
  "Lubati mitmeid kuid, aga ühel hetkel tüütas ära,“ ütles Räim. Tema sõnul toodi talle vabandusena, et nad ootavad Soomest raha ning tuli ka arveid ringi teha. „Tundus, et seal oli neli inimest ja ükski inimene ei teadnud, mida teised kolm teevad. Suur segadus oli seal.“
  Allan Räim võiks oma raha kätte saada, kui festivalile saabub piletiraha. Ehkki piletid on juba tükk aega müügis, saab tema sõnul ettevõte piletiraha piletimüügi vahendajalt kätte alles siis, kui festival on toimunud.

  Weekend sai oma Soome firmalt laenu

  Novembris kirjutas Soome leht Talouselämä, et Weekend Festivali Soome ettevõte Wknd Festival Oy on partneritele võlgu üle 140 000 eurot.

  Weekendi festivali ja sama ettevõtte korraldatava Rockfesti eest vastutav Tomi Lindblom ütles väljaandele Rumba, et see summa ei ole tõsi ning suurem osa on juba makstud või makseplaan on läbi räägitud.

  Lindblom ütles, et Eestis toimunud Weekendil läks halvasti ning Wknd Festival Oy laenas Eesti firmale raha majandusprobleemide lahendamiseks. Seejärel tekkisid rahaprobleemid ja ajutised makseraskused.

  25% ei paista enam kuskilt
  Ettevõtte pankrotihaldur Martin Krupp tõdes, et praegu Weekendi rahalist seisu vaadates võib öelda, et pakutud 25% oleks kindlasti olnud parem kui pankrot. "Pankroti puhul nad saavad kindlasti oluliselt vähem. Kas 3% või 5%, aga 25% kindlasti praegu ei paista sealt kuskilt,“ ütles Krupp. "Selge on see, et see oli kindlasti hea pakkumine. Vähemalt praegu neid andmeid vaadates, mida ma hetkel vaatan. Kui pankrot välja kuulutatakse, siis nende olukord paremaks ei lähe.“
  Krupp rääkis, et sai pankrotiavaldusega tutvuda alles eile pärastlõunast. Krupi sõnul on ettevõtte varad peamiselt nõuded nende enda Rootsi äriühingu vastu, mis on ise pankrotis ja suures plaanis ei ole neil väga sellist vara, mille eest võlausaldajatele maksta. "Esialgne arvamus on, et ei paista sellist käega katsutavat vara, mida realiseerida ja võlausaldajatele väljamakseid teha. Teistpidi ka ei hakka silma, et oleks kohe kuskilt mujalt seda raha saada."
  Krupi sõnul on Weekend Festival Balticu nõuded enda Rootsi firma vastu päris suured. "Aga kuivõrd ta on Rootsis pankrotis, siis väga tõenäoliselt need nõuded ei pea.“
  Tema sõnul on väiksed nõuded üleval ka Eestis, aga need ei ole märkimisväärsed summad võrreldes nende enda võlgadega. Ka ei paista, et festivalile oleks toetuse välja maksnud EAS.
  Rootsi pankrotis firmas samad tegelased
  Weekendi Rootsi firma vastu alustati pankrotimenetlust eelmise aasta märtsis ning sealses juhatuses on Weekendi Eesti ettevõtte juht John Rugemalira ning Märt Loog, kes on Äripäeva andmetel Hardi Loogi isa. Hardi Loog on Weekendi festivali algataja, keda enam siinsest ettevõttest ametlikult ei leia, kuid kes Äripäeva andmetel seal endiselt niite tõmbab. Äripäevale on öeldud, et ka Eesti festivali eest osa arveid tasunud just Märt Loog.

  Aeg nõudeid esitada

  Weekend Festival Baltic lisas enda pankrotiavaldusele vaid osa võlausaldajaid. Äripäev on kirjutanud, teistestki ettevõtetest, kes pole oma raha saanud, nende seas on mõnel saamata jäänud isegi üle 20 000 euro. Martin Krupp ütles, et kui pankrot välja kuulutatakse, peavad kõik kahe kuu jooksul esitama pankrotihaldurile Weekend Festival Balticu vastu oma nõuded.

  Pankrotiavaldus menetlemisel
  Harju maakohus võttis menetlusse Weekend Festival Balticu pankrotiavalduse ja määras kohtuistungi pankrotiavalduse läbivaatamiseks, teatas kohus kolmapäeval. Kohus määras Weekend festivali korraldajafirma kohtuistungi 19. veebruarile ja keelas võlgnikul ajutise pankrotihalduri nõusolekuta kogu vara käsutamise. Samuti käskis kohus peatada võlgniku vara suhtes toimuva sundtäitmise.
  Pärnu maakohus oli enne Harju maakohtu otsust jaanuaris teinud nelja võlausaldaja avalduse alusel ettepanekud tasuda konkreetsed summad. Pärnu maakohus tegi Weekend Festival Balticule ettepaneku maksta G4S Eestile ligi 2600 eurot, Linexile ligi 1400 eurot, Maivelile 6200 eurot ja Olerexile üle 2600 euro.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Trumpi meediaaktsia teeb börsil muljetavaldavaid hüppeid
Eile Donald Trumpi uue meediafirmaga liitumisest teatanud DWAC jätkab täna Nasdaqil trallitamist, hüpates kümneid protsente üles ja alla.
Eile Donald Trumpi uue meediafirmaga liitumisest teatanud DWAC jätkab täna Nasdaqil trallitamist, hüpates kümneid protsente üles ja alla.
Putin: Tahate rohkem gaasi? Kiitke Nord Stream 2 heaks
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.