Äripäev • 12. aprill 2019 kell 11:22

Coop Pank liitus välkmaksete süsteemiga

Coop Panga juht Margus Rink.   Foto: LIIS TREIMANN, Eesti Meedia/Scanpix

Coop Pank võttis alates sellel nädalal kasutusele välkmaksete süsteemi, mis lubab sellega liitunud pankade klientidel teha ning vastu võtta kuni 15 000euroseid pankadevahelisi rahaülekandeid sekunditega.

Välkmakse toimib nende pankade vahel, mis on liitunud üleeuroopalise välkmaksete süsteemiga. Enne Coop Panka on välkmaksete süsteemi kasutusele võtnud SEB, LHV ja Swedbank.

Coop Panga igapäevapanganduse juht Teet Kerem ütles, et Coop Panga era- ja äriklientide elu muutub välkmaksete süsteemi kasutuselevõtuga oluliselt kiiremaks ning mugavamaks. „Teistesse välkmakse süsteemiga liitunud pankadesse saadetud ja sealt saabuvad ülekanded jõuavad nüüdsest kohale peaaegu koheselt. Kui makset pole võimalik välkmaksena teha – näiteks saaja pank pole süsteemiga liitunud, siis läheb makse teele samamoodi nagu varem,“ selgitas ta.

Välkmakseid saavad algatada kõik Coop Panga era- ja ärikliendid nii internetipangast, mobiiliäpist kui ka pangakontorist ning arvelduspaketi klientidele on kõik välkmaksed tasuta.

Hetkel kuum