Äripäev • 26. aprill 2019 kell 5:28

KredEx: suurim kahju tuli hüvitada Leedu ettevõtte tõttu

Foto: Reuters/Scanpix

Riigile kuuluv KredEx Krediidikindlustus hüvitas eelmisel aastal 34 Eesti ettevõtjale äririskidega seotud kahjusid kokku 600 000 euro eest. Suurim kahju hüvitada tuli Leedu pankrotistunud ettevõtte tõttu, teatas KredEx Krediidikindlustus.

KredEx Krediidikindlustuse juhi Erki Aameri sõnul oli 2018. aastal suurima kahjuga juhtum seotud Eesti partneriks oleva Leedu ettevõtega, mis läks pankrotti ja millega seoses hüvitati 83 000 euro suurune kahju. Teine suurem kahju 75 000 euro väärtuses hüvitati aga seoses Slovakkia firmaga, mille puhul algatati saneerimine.

Ettevõtjad kindlustavad rohkem

Eesti ettevõtete kindlustatud ärimahud kasvasid KredEx Krediidikindlustuse värske majandusaasta aruande kohaselt 2018. aastal ligi 5% ehk 283 miljoni euroni, millest 66% oli seotud ekspordiga.

Kõige enam kindlustasid Eesti ettevõtjad eelmisel aastal oma äri Eesti peamistes ekspordisihtriikides ehk Rootsis, Soomes, Lätis, Leedus, Poolas, Itaalias ja Norras tegutsevate äripartnerite kahjude vastu. Samas kindlustati ärisid ka eksootilisematel turgudel, näiteks Vietnamis, Usbekistanis, Alžeerias ja Uruguays.

Kui aasta varem kindlustasid ettevõtjad enda käivet 558 miljoni euro eest, siis 2018. aastal kasvas ettevõtete kindlustatud käive ligi 10%, 608 miljoni euroni.

Hetkel kuum