Kristel Härma • 30 aprill 2019

Skandaaliga lahkunud kantsler teenis üle 14 000 preemiat

Ametist lahkuda otsustanud Tea Varrak, kellele ametnikud heitsid ette kehva juhtimist, sai möödunud aasta eest üle 14 000 euro preemiat.

Kehvaks juhiks süüdistatud kantsler Tea Varrak sai möödunud aasta eest korraliku lisatasu.  Foto: Raul Mee

Tea Varrak on selle summaga enim palgalisa saanud ametnike pingerivis kolmandal kohal.

Varraku ametiaja jooksul lahkusid ministeeriumist kõik neli asekantslerit ja koolivõrgu juht ning aasta jooksul jättis oma töö üheksa osakonnajuhatajat 21st, kirjutas ERR detsembris. Vahetult enne skandaali oli haridusminister Mailis Reps määranud Varrakule 8200 eurot ja põhjusena oli nimetatud tulemuslik ja kvaliteetne teenistusülesannete täitmine.

Pea sama palju preemiat ehk 14 000 eurot palgalisa sai PPA migratsioonibüroo juhataja Maige Lepp, kes töötas eelmisel aastal vaid veidi üle kuu aja. Tõenäoliselt tasustati teda 14 000 euroga just lahkumise eest.

Kõige enam sai möödunud aastal palgalisa aga sisejulgeolekupoliitika asekantsler Erkki Koort, kes lahkus samuti eelmisel aastal ametist. Mai lõpus ametist lahkunud Koort sai lisatasusid üle 16 000 euro. Koort sai tõenäoliselt tänu lahkumistasule rohkemgi palgalisa kui maksuameti juht Valdur Laid, keda premeeriti 14 500 euroga.

Enim preemiaid ja muid lisatasusid teeninud ametnike seas torkavad peamiselt silma peadirektorid, kantslerid ja asekantslerid ning nõunikud. Varem on edetabelit trooninud ka kaitseväelased ja vanglaametnikud, kes seekordsesse edetabelisse aga oma lisatasudega ei jõudnud.

Hetkel kuum