Allan Rajavee • 19. veebruar kell 8:55
Uudised
Ainult tellijale

Brittide plaan saadaks koju enamiku Euroopa Liidu kodanikest

Odava Euroopa tööjõu koju saatmine oli üks peamisi Brexiti pooldajate kampaaniasõnumeid nii 2016. aasta referendumi kui ka eelmise aasta lõpus toimunud erakorraliste üldvalimiste ajal.   Foto: Reuters/Scanpix

Briti valitsuse rändeplaan saadaks pärast Brexitit Suurbritanniast koju enamiku Euroopa Liidu kodanikest.

Boris Johnsoni valitsus tuli välja plaaniga, mille kohaselt hakkab Brexiti-järgses Ühendkuningriigis kehtima vaid tippspetsialistide värbamist soodustav punktipõhine rändesüsteem. Briti rändepoliitika komitee hinnangul ei kvalifitseeruks uutel tingimustel Ühendkuningriigis töötama 70 protsenti alates 2004. aastast Suurbritanniase elama asunud Euroopa Liidu kodanikest.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum