Allan Rajavee • 21. oktoober kell 6:44
Uudised
Ainult tellijale

Autoriõigustega kaitstud sisu peab ühtsel turul olema kättesaadav õiglastel tingimustel

Autoriõiguse direktiivid tõstatavad küsimusi, mis on oma olemuselt üheti väga tehnilised, kuid teisalt ka äärmiselt väärtuspõhised, leidis justiitsminister Raivo Aeg  Foto: Liis Treimann

Justiitsministeerium saatis kooskõlastusringile autoriõiguse seaduse muutmise seaduse eelnõu, millega võetakse üle kaks Euroopa Liidu autoriõiguse direktiivi. Sellega astuti esimene suur samm seadusemuudatuse suunas, mille eesmärgiks on tagada tarbijale parem juurdepääs autoriõigusega kaitstavale sisule, hinnates samas vääriliselt ka õiguste omajate panust.

„Autoriõiguse direktiivid tõstatavad küsimusi, mis on oma olemuselt üheti väga tehnilised, kuid teisalt ka äärmiselt väärtuspõhised ja mitmeid meie infoühiskonnale omaks saanud põhimõtteid puudutavad. Kogu looming ja kultuur, selle hoidmine, säilitamine ja kättesaadavus, ning meediasisu ka tänapäevases võtmes ei jäta meid kedagi igapäeva toimetuste kõrvalt puutumata, märkame me seda või ei,“ sõnas justiitsminister Raivo Aeg eelnõu olemust kirjeldades.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum