Savisaar peksis segast

ÄP valimispäevik  Foto: Anti Veermaa

Peaminister Taavi Rõivase ja Keskerakonna juhi Edgar Savisaare tänane raadiodebatt näitas, et Savisaar ei suuda enam üldse loogilist juttu ajada.

See, et Savisaar saatejuhi küsimustele ei vasta ja ainult oma agenda esitamisele keskendub, pole uudne, nii on see ikka olnud. Uudne pole ka vastaste ründamine, sildistamine ja kõikvõimalikud demagoogiavõtted. Nii seosetut teksti pole aga isegi Savisaare suust varem kuuldud. Saate lõpp läks täiesti käest ära – Savisaar lihtsalt rääkis ja rääkis ega kuulanud vist enam ise ka, mis ta ütleb.

Saate alguses paistis Savisaarel veel meeles olevat, mis ta oli valmis mõelnud ja öelda kavatses. Sõnum oli, et isegi kui enne valimisi kõik tema ja Keskerakonnaga koostöö välistavad, on pärast valimisi täiesti teine seis. Ta meenutas Reformierakonna ja Keskerakonna ühist valitsemist ja muidki ühisosi, ent mida saate lõpupoole, seda ebasobivamal hetkel need valmismõeldud näited talle meelde tulid. Lõpuks oli jutt sassis hullemini kui Kört-Pärtli särk pühapäeva hommikul.

Suhtumine, et mis sina, poisike, ka üldse tead, läbis kogu saadet ja laienes viimaks ka saatejuhile, keda Savisaar süüdistas lõpuks erapoolikuses ja selles, et talle küllalt sõna ei anta. Kokkuvõttes jäi Savisaare etteaste seosetuks jauramiseks, mida oli piinlik kuulata.  

 

Hetkel kuum