20. september 2014 • 2 min
Jaga lugu:

Vapiloomata Vabaerakond

Andres Herkeli valimisega kipub vastsest Vabaerakonnast saama sabaerakond, mis praegustele parlamendierakondadele mingit reaalset konkurentsi ei paku, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Vilja Kiisler.

Andres Herkel on intelligentne inimene. Seda, mida ta kirjutab, on enamasti huvitav lugeda. Välja arvatud kõik see erakonna loomise juurde käiv jutt. See on olnud puruigav ja ebausutav. Nende artiklite ridadest ei õhku ei värskust ega jõudu, mida uuelt poliitiliselt jõult kindlasti ootaks. Herkelis lihtsalt pole erakonnajuhi verd. Poliitilisele karisma juurde kuulub intelligentsus kindlasti, aga ainult sellest ei piisa.

Kibestunud kampsunitega koos IRList lahku löönud ja MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik loonud Herkel on kindlasti VIKist erakonda sünnitades ära teinud meeletult suure töö, aga erakonna esimehe koht ei peaks olema preemia selle eest. Erakonna juhiks peaks saama inimene, kellel on avalikkusele sõnum ja kes suudab seda sõnumit ka usutavalt edastada. Pelk vastandumine olemasolevatele erakondadele on nõrk sõnum, nõrgas esituses pealegi.

Praeguse seisuga pole 2015. valimistele vastu minemas ühtegi jõudu, mis praeguste erakondade võimu väärata suudaks. Seda Ojulandi seltskonda ei saa ometi tõsiselt võtta. Reformierakonnast häälte varastamise skandaali pärast välja visatud Ojuland on maha mänginud kogu oma poliitilise kapitali. Kuidagi kurb on vaadata neid poliitiliselt süütuid nägusid, keda ta on enda ümber kogunud.

Kohalikel valimistel napilt valimiskünnise alla jäänud Vaba Tallinna Kodanik võiks nüüd kähku erakonna ära teha, sest aega on juba väheks jäänud. Ärge ainult jumala pärast Hardo Aasmäega jamage, siis on asi ette ämbris. Seal pundis olid mõned hulga teravamad pliiatsid.

Autor: Vilja Kiisler, Aivar Hundimägi

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt