• Jaga lugu:

    Börs: investorid ootavad tulemusi

    New Yorgi börsFoto: Bloomberg

    USA aktsiad tegid täna languspäeva. Standard & Poor's 500 indeks lõpetas kahepäevase tõusu ning väikese turuväärtusega aktsiad jätkasid langust. Samuti ootavad investorid peagi algavat ettevõtete tulemuste hooaega, mis peaks andma USA majanduse tervisest parema ülevaate.„Me näeme, et aktsiate liikumine oli täna, paar päeva enne tulemuste hooaega veidi närviline,“ ütles investeerimisfirma U.S Bank Wealth Management strateeg Jim Russell Bloombergile. „Me ootame ärevusega, kuidas ettevõtete juhtkonnad kommenteerivad välismaise müügi tulemusi ning tugevat dollarit.“8. oktoobril avab alumiiniumiettevõte Alcoa mitteametlikult ettevõtete kolmanda kvartali tulemuste hooaja. Järgmisel nädalal teatavad oma tulemused kaheksa S&P500 indeksisse kuuluvat ettevõtet, mille hulgas on näiteks Yum! Brands ja PepsiCo Inc.Tõusjad ja langejad. Micron Technology kukkus 4 protsenti, sest konkureeriv Samsung teatas plaanist ehitada Lõuna-Koreasse 15 miljardit dollarit maksev kiibitehas. Pankrotist teatanud GT Advanced Technologies langes 93 protsenti. Hewlett-Packard tõusis pärast jagatamisplaani teatamist 4,7 protsenti. CarFusion Corp. tõusis 23 protsenti, sest teatati ettevõtte mahamüümisest 12,2 miljardi dollari eest.S&P500 langes 0,2 protsenti ning sulgus 1964,84 punktil. Dow Jones langes 0,1 protsenti 16 991,97 punktini. Väikefirmadest koosnev Russell 2000 jätkab korrektsiooni ning kukkus täna 0,9 protsenti. Russell 2000 on juba viimased 5 nädalt languses.Kulla (Comex) hind lisas täna 1,26 protsenti ning sulgus 1207,90 dollaril. WTI toornafta tõusis 0,80 protsenti ning sulgus 90,46 dollaril. Brent toornafta tõusis 0,75 protsenti ning sulgus 93 dollaril barreli kohta.
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Uus nädal algas Tallinna börsile edukalt
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Automüüjad vaatavad elektrikaubikute käsule altkulmu Lisakulu lööks otse tarbija rahakotti
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.