Juhan Lang • 22. aprill 2015 kell 10:37

Ootamatu juhivahetus pani Volvo aktsia rallima

Martin Lundstedt astub sügisest Volvo etteotsa.  Foto: epa

Volvo nimetas täna tööstusettevõtet juhtima Volkswagenile kuuluva Scania juhi Martin Lundstedti, kes võtab rooli üle seniselt juhilt Olof Perssonilt. Maailma suuruselt teise veokitootja aktsiad on uudise peale Stockholmi börsil rallinud üle 13%.

Volvo teatel liitub konkureeriva veokitootja juht ettevõttega oktoobris. Alates tänasest võtab Perssoni töökohustused üle ettevõtte finantsjuht Jan Gurander.

Bloombergi teatel järgneb järsk juhivahetus Volvo hääleõiguslike aktsiate suuruselt teise omaniku Cevian Capitali lobitööle, millega viimane soovib tõhustada Rootsi veokitootja tegevust ja parandada marginaale.

Volvo jahib paremat kasumilikkust ajal, mil silmitsi seistakse üha teravama konkurentsiga Volkswageniga, mis on viimastel aastatel ostnud Scania ja Saksa veokitootja MANi. Persson jõudis Volvot tüürida peaaegu 4 aastat.

Hetkel kuum