Mait Kraun • 16. september 2015 kell 12:56

Soolas on õlletööstuse ajaloo suurim tehing

Anheuser-Busch InBev NV õlletootmine.  

Anheuser-Busch InBev NV ütles, et plaanib teha pakkumise SABMilleri ostmiseks, mille tagajärjel tekiks maailma suurim õlletootja, kelle brändide hulka kuuluksid ka Budweiser ja Peroni, vahendab Bloomberg.

Uus megaettevõte kontrolliks tervelt poolt kogu tööstuse kasumitest. SABMiller Plc aktsia kallines uudise peale üle 21 protsendi, mis tõstis ettevõtte turuväärtuse üle 60 miljardi naela piiri. AB InBev aktsia on täna tõusnud 8 protsenti. Detailset pakkumist pole veel tehtud, aga AB InBev ütles, et teeb SABMilleriga „koostööd selleks, et soovitud tehing toimuks“.

SABMilleri omandamine oleks õlletööstuse ajaloo suurim tehing. Kahe õlletootja potentsiaalsest liitmisest on räägitud juba aastaid, sest nende geograafiline kattuvus on väike ja ettevõtteid ei kontrolli perekond (Heineken; Carlsberg).

„Pärast kõiki neid spekulatsioone on mul lõpuks hea meel näha, et asjad on liikumas,“ ütles Rabobank Internationali analüütik Ross Colbert.

Hetkel kuum