Pille Ivask • 10. detsember 2015 kell 9:30

Odav nafta lennutab lennufirmade kasumeid

Delta Airlines  Foto: epa

Rahvusvahelise Õhutranspordi Assotsiatsioon (IATA) andis täna teada, et madala nafta hinna tõttu on lennufirmade kasumid tõusnud rekordkõrgusele, kirjutab Reuters.

IATA, kes esindab peaaegu 260 lennufirmat ehk 83 protsenti globaalsest õhuliiklusest, andis teada, et puhaskasumid kerkivad uuel aastal tõenäoliselt 36,3 miljardi euroni. Tänavu jääb puhaskasum 33 miljardi dollari juurde. Samuti andis IATA teada, et lõviosa kasumist tuleb tänu Põhja-Ameerika lennufirmadele.

IATA oli varem sel aastal teatanud, et lennufirmade puhaskasum peaks sel aastal jääma 29,3 miljardi dollari juurde.

IATA direktor Tony Tyler märkis siiski, et sellises suurusjärgus kasumi kasv on pigem habras kui jätkusuutlik nähtus.

Tänavu on lennuaktiivsus märkimisväärselt tõusnud, kuna majandused kasvavad ning madal kütuse hind aitab kaasa tarbimise suurenemisele. „Me peaksime neid häid tingimusi nautima seni, kuni nad kestavad, kuid tõenäoliselt teeksime vea, kui nendega ära harjuks,“ rõhutas Tyler.

Hetkel kuum