Mait Kraun • 11. veebruar 2016
Jaga lugu:

Cuban: kulla hind tõuseb segaduse tõttu edasi

Kilosed kullakangid  Foto: EPA

Miljardär Mark Cuban tunnistas neljapäeval, et turgude järsud kõikumised ajavad teda segadusse ja ta panustab kulla hinna tõusule, vahendab CNBC.

Cuban ütles, et ta panustas täna suure summa kullahinna tõusule. Ta lisas, et tema jaoks pole kulda investeerimine riskide maandamise strateegia. Kulla hind peaks aga tõusma, sest investorid otsivad varasid, mille hinnad tõusevad. Seega peaks kuld inertsiga kõvasti tõusma.

„Ma arvan, et inimesed on segaduses ja ei saa aru, mis turgudel toimub. Keegi ei saa täpselt aru, mis toimub. Ka mina olen nende hulgas. Asjad, mis minu jaoks olid loogilised, ei toimi. Kui kauplejad ei tea, mis toimub, jooksevad nad sinna, kus teised on. Selleks on praegu kuld,“ ütles Cuban CNBC-le.

Kulla hind on täna tõusnud üle 4,2 protsendi, sest investorid otsivad turvasadamat. USA aktsiaturud on täna langenud üle 2 protsendi ja USA võlakirjade tootlus kahaneb.

Jaga lugu:
Hetkel kuum