Pille Ivask • 26. veebruar 2016
Jaga lugu:

Lagarde näeb kasvu riskidest hoolimata

IMFi juht Christine Lagarde  Foto: epa

IMFi juht Christine Lagarde lausus, et kuigi maailmamajandus seisab silmitsi paljude riskidega, näeb ta endiselt majanduse kasvu, vahendab Bloomberg.

Shanghais toimunud maailma 20 suurema majanduse rahandusministrite kohtumisel lausus Lagarde, et peamiste riskidena näeb ta geopoliitilisi riske, krediiditsüklit, kapitali väljavoolu ning madalaid toorainehindu. Lagarde viitas, et kuigi mainitud riskid on tavapärasest veidi suuremad, kasvab maailmamajandus endiselt.

Hiina kohta lausus Lagarde, et riik on suures muutuste protsessis ning riigi uus majandusmudel keskendub teenustele ja tarbimisele. IMF on Hiinale soovitanud seada majanduskasvu eesmärgiks 6–6,5 protsenti aastas. Hiina valitsus on teada andnud, et riigi majandus peaks tänavu kasvama 6,5–7 protsenti ehk vähem kui mullu.

Arenevate turgude kohta lausus Lagarde, et tegemist on väga kirju seltskonnaga ning märkis, et paljud tooraine müügist sõltuvad riigid on pöördunud IMFi poole, et saada finantsabi.

„Me oleme siiski endiselt majanduskeskkonnas, kus majandus kasvab ning ma mõistan, miks paljud asjaosalised ütlevad, et turgudel on praegu tegemist ülereageerimisega,“ märkis Lagarde ja lisas, et ärevust tekitab just see, et turu põhialused on kõikuma löönud.

Jaga lugu:
Hetkel kuum