investor Toomas • 14. aprill 2016 kell 6:59

Investor Toomase portfelli väärtus üle veerand miljoni

New Yorgi börs  Foto: epa

Eile tõusis investor Toomase portfelli väärtus üle 250 000 euro taseme, kuna oodatust paremad Hiina ekspordi numbrid tõid aktsiaralli maailma börsidele.

Portfelli väärtus kerkis 250 734 eurole, mis on uus rekordkõrge tase. Lisaks aktsiahindade tõusule aitas kaasa ka euro nõrgenemine, mis langes dollari suhtes 0,7% ja Norra krooni suhtes 0,4%.

Hiina eksport kasvas märtsis dollarites arvestatuna 11,5 protsenti, samas kui Reutersi küsitletud analüütikute konsensus nägi ette 2,5protsendilist kasvu. Euroopa suuremad aktsiaindeksid tõusid eile üle 2 protsendi, USA aktsiaindeksid sulgusid 1 protsent kõrgemal.

Ka märtsis kerkis Toomase portfell uue rekordkõrge tähiseni – 248 697 eurole, mis oli 3,4% rohkem kui veebruaris. Eelmine kuu oli portfellis ainult üks langeja ja selleks oli ligi ühe protsendiga Volkswagen. Suurim tõusja oli Apple’i aktsia ja seda peaaegu 13 protsendiga. Apple’i aktsia on jätkanud tõusu ka sel kuul.

Hetkel kuum