Birjo Must • 31. mai 2016
Jaga lugu:

Aasia börsidel positiivne kuu lõpp

Investor Hiinas Shanghais.  Foto: Reuters/Scanpix

Aasia börsidel jätkus täna tõus ning see aitas lõpetada mai parema tulemusega, kui esialgu kardeti.

Jaapani ja Hongkongi aktsiad aitasid juba viiendat päeva järjest tõsta Aasia peamist aktsiaindeksit. MSCI Asia Pacificu indeks tõusis täna varahommikul Londoni aja järgi 0,7%. Mais on indeks siiski langenud 1,6%, mis on halvim tulemus alates veebruarist.

Kuigi Hiina Shanghai Composite'i indeksi futuurid olid enne kauplemise algust sügavas miinuses, siis tõusis indeks täna siiski üle 3% ning indeks peaks lõpetama mai parima tulemusega alates märtsist.  

Samal ajal kerkis kulla hind esimest korda viimase kümne päeva jooksul ja USA dollar nõrgenes kõikide peamiste valuutade suhtes. Ka Euroopa aktsiaindeksite futuurid tõusid hommikul 0,2%.

Sel nädalal on investorite pilgud suunatud USA majandusnäitajatele, mis peaksid andma aimu, kas Föderaalreserv tõstab juba lähikuudel intressimäärasid. Kuna see tõenäosus aina kasvab, siis on ka dollar nõrgenenud mais teiste peamiste valuutade suhtes 3%.

"Kas juunis või juulis tõstavad nad USA intressimäärasid," arvas CIBC World Markets Japani võlakirjade osakonna juht Kazuaki Oh'E uudisteagentuurile Bloomberg. "Sealne majandus pole halvas olukorras," lisas ta.

USA nafta WTI hind on täna tõusnud ligi 0,6%, 49,61 dollarile. Põhjamere Brenti nafta hind on aga langenud ligi 0,2%, 49,67 dollarile.

Jaga lugu:
Hetkel kuum