Indrek Mäe • 28. juuli 2016 kell 8:30

Shelli järsk kasumilangus pettis ootusi

Shell pistab rinda langenud nafta hinnaga.  Foto: EPA

Royal Dutch Shell teatas suurest kasumilangusest teises kvartalis ning naftakompanii majandustulemused jäid alla ka analüütikute ootustele.

Hollandi-Briti juurdega kontserni kasum vähenes möödunud kolmel kuul 70 protsenti. Ettevõtte puhaskasumiks oli eelmises kvartalis 1 miljard dollarit, kuid analüütikud ootasid vähemalt 2,2 miljardi dollari suurust puhaskasumit. Mullu oli kontserni majandustulemustes sama number isegi 3,8 miljardit dollarit.

„Madal nafta hind jätkab meie ettevõtte negatiivses suunas mõjutamist,“ ütles Shelli tegevjuht Ben van Beurden. Alles eelmisel kuul teatas sama mees, et soovib kontsernist teha investorite jaoks atraktiivseima naftakompanii.

Hoolimata kehvadest kasuminumbritest tõusis aga Shelli gaasitootmine eelmises kvartalis 28 protsenti. Seda peamiselt tänu 54 miljardi dollari suuruse osaluse omandamisele BG-s.

Hetkel kuum