Pille Ivask • 11. august 2016 kell 10:50

Energiaagentuur langetas naftanõudluse prognoosi

nafta  Foto: epa

IEA ehk Rahvusvaheline Energiaagentuur teatas, et on langetanud järgmise aasta naftanõudluse prognoosi, kuna maailmamajanduses valitseb ebastabiilne olukord.

Organisatsiooni andmeil kahaneb päevase naftanõudluse tõus varem prognoositud 1,4 miljoni barreli tasemelt 1,2 miljoni barrelini. Võrdluseks, eile avaldas OPEC oma naftanõudluse prognoosi ning jättis selle muutmata, ennustades võrreldes selle aastaga 1,15 miljoni barreli suurust päevase naftanõudluse tõusu.

Naftabarreli hind on augustis liikunud 45 dollari piirimail ning viimasel ajal näidanud pigem langustrendi. Kui alguses teatati, et hinna languse taga on naftatootjate soov turuosa kaitsta, siis hiljem lisandus sinna ka maailmamajanduse jahenemine, mis vähendas nõudlust veelgi.

Hetkel kuum