• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raport: euro järgmist kriisi üle ei ela

  EurodFoto: PantherMedia/Scanpix

  Äsjasest uuringust selgub, et euro vajab hädasti reformimist ning ei pruugi praegusel kujul uut kriisi üle elada, vahendab Reuters.

  “Me ei tea, kas järgmine kriis tuleb kuue nädala, kuu või aasta pärast, ent praegusel kujul ei suuda euro seda kriisi üle elada,” kirjutavad poliitökonoomia professor Henrik Henderlein ja endine Itaalia peaminister Enrico Letta Delors’i Instituudi ning Bertelsmanni Foundationi koostöös valminud raportis. Uuringu sündimisele aitasid kaasa ka endised keskpankurid Joerg Asmusenn ja Gertrude Tumpel-Gugerell, Prantsusmaa presidendi Francois Hollande’i endine majandusnõunik Laurence Boone, WTO eksjuht Pascal Lamy ning Belgia endine rahandusminister Philippe Maystadt.
  Eksperdid soovitavad eurot tugevdada ning pakuvad välja järgmised võimalused: pangandusliidu tugevdamine, Euroopa Stabiilsusmehhanismi ehk ESMi tõhustamine, suurenenud poliitiline koostöö liikmesriikide vahel. Viimase juures märgitakse, et koostöö suurendamine võiks kujuneda selliselt, et ei nõua muudatusi Euroopa Liidu lepingutes.
  Ekspertide hinnangul oleksid järgmised sammud struktuurireformid ning investeeringud. Kolmanda soovituste blokina käivad autorid välja idee viia eurotsoon föderaalse korraldusega üksuse kujule, mis tähendaks nii suveräänsuse kui ka riskide jagamist teiste liikmesriikidega. Seda sammu võib raportis pidada kõige vastandlikumaks ning aeganõudvamaks, mistõttu märgivad autorid, et tegu on praegu pigem valikulise sammuga, mis on tuleviku seisukohalt aga oluline.
  “Kõik keskenduvad just viimastele kriisidele, meie tahame oma raportiga tähelepanu tuua aga sellele, et rahaliit pole endiselt valmis,” märgitakse raportis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Euroopa aktsiad on heitlikku nädalat lõpetamas langusega
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Rainer Vakra lahkub Tallinna Soojusest ja asub juhtima keskkonnaametit Rainer Vakra: keskkond on minu elu ja kirg
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.