Sirje Rank • 4. oktoober 2016 kell 10:46

Nordea dividend võib tulla väiksem

Casper von Koskull  Foto: Scanpix/Reuters

Nordea kontserni juht Casper von Koskull tunnistas Rootsi majanduslehele Dagens Industri antud intervjuus, et riskid on kasvanud, et Nordea peab dividendimakseid vähendama.

„Risk on suurem, kuna meil tuleb akumuleerida rohkem kapitali, et täita finantsinspektsiooni (FI) uued kapitalinõuded,“ ütles Koskull. Uued nõuded avaldas FI eile ja kuna need olid pangale kardetust jõukohasemad, vallandus börsil kergendusralli.

Läinud aastal maksis Nordea dividende 0,64 eurot aktsiast ning panga dividendipoliitika näeb ette, et igal aastal dividendimaksed suurenevad. Seni ei ole seda muudetud, ütles Koskull. Vastavad otsused tehakse tuleva aasta jaanuaris.

Nordea sattus FI uurimise alla seoses rahapesu teema ning nn Panama paberite skandaaliga. Viimased näitasid panga aktiivsust klientide vahendamisel maksuparadiisi. Sealt võib tulla mitme miljardi Rootsi krooni suurune trahv, kirjutab DI. Võimaliku trahvi suuruse üle Koskull spekuleerima ei hakanud.

Hetkel kuum