Mait Kraun • 12. detsember 2016 kell 13:48

Trumpi säuts pani relvatööstuse hiiglase aktsia langema

Lockheed Martini F-35 hävituslennuk.  Foto: EPA

Kaitse- ja relvatööstuse ettevõtte Lockheed Martini aktsia on täna langenud üle 4 protsenti, sest Donald Trump teatas Twitteris, et uue hävituslennuki kulud on kontrolli alt väljas, vahendab MarketWatch.

„Minu presidentuuri ajal on võimalik säästa sõjatehnika ja muude ostude pealt miljardeid dollareid,“ ütles Donald Trump. Ta tõi esile uue hävituslennuki F-35 ehituse, mille kulud on kontrolli alt täielikult väljunud ning hankeid korraldavad ametnikud peaksid sõjatööstuse heaks töötamise eest trellide taha minema.

Eelmisel nädalal kirjutas Trump sarnase Twitteri postituse, kus ütles, et uue presidendilennuki ehituse kulud on liiga suureks paisunud ning hange tuleks tühistada.

Lockheed Martini aktsiad on täna odavnenud 3,8 protsenti 248,7 dollarini. Alates Donald Trumpi valimisvõidust on ettevõtte aktsia tõusnud 8,5protsenti. Standard & Poor’s 500 indeks on samal ajal tõusnud 5,6protsenti.

Hetkel kuum