• Jaga lugu:

  Börs: indeksid lähevad 2017. aastale vastu punases

  Turu lõpetasid aasta punasesFoto: EPA

  USA turud lõpetasid 2016. aasta kolmepäevase langusega. Turge nõrgendas täna suur hulk müügitellimusi, mis UBSi analüütiku sõnul ületasid 1,2 miljardi dollari piiri.

  Investorid aga ootavad juba 2017. aasta algust. Hennion & Walsh Asset Managementi president ja investeerimisjuht märkis, et ta on küll uuele aastale vastu minnes optimistlik, kuid võimalik, et mõned järgmise aasta kasumitest on kajastunud juba selle aasta turul. “Jätame 2016. aasta seljataha pärituules ning läheme uuele aastale vastu kindlustundega – see võib tähendada, et 2017. aasta tuleb vägagi atraktiivne,” märkis ta.
  Dow Jones on sellel aastal teinud 13,74% kasvu, kuid see nädal märkis indeksi jaoks esimest negatiivset nädalat alates presidendivalimistest. S&P on sellel aastal kasvanud 10,05%. Indeksi edukaimad sektorid on sellel aastal olnud energiasektor 23,99% kasvuga, finantssektor 19,86% kasvuga ning telekomisektor 18,39% kasvuga. Suurimateks kaotajateks aga on olnud tervishoiusektor 4,01% ning kinnisvarasektor 0,87%. Nasdaq on aastaga teinud 8,48% kasvu.
  Raymond Jamesi juht David Schaffer kirjutab oma 2017. aasta juhtkirjas, et eesoleva aasta suurimaks mureks saavad olema “juhuslikud” Trumpi säutsud, Venemaa üha suurenev kohalolek geopoliitilisel areenil, ravimite hinnastamine, vananev taristu ning küberkuritegevus.
  WTI toornafta hind kukkus 5 senti ning barreli hinnaks kujunes 53,72 dollarit. WTI on alates jaanuarist teinud 45% kasvu, märkides sellega parimat aastat alates 2009. aastast.
  Dow Jones sulgus 0,29% langusega 19762,60 punktil. S&P 500 kukkus 0,46% 2238.83 punktile. Nasdaq lõpetas päeva 0,90% langusega 5383,12 punktil.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.