Olavi Teppan • 4. jaanuar 2017 kell 20:45

Föderaalreservi protokollid hoidsid Wall Streeti plusspoolel

Föderaalreservi Ecclesi nimeline peahoone.  Foto: Bloomberg

USA Föderaalreservi täna avaldatud detsembrikuise nõupidamise protokollid kinnitavad rahapoliitika kujundajate kartust, et kiirenev majanduskasv ametisse astuva presidendi Donald Trumpi ajal võib ajendada kiiremale intressitõusule. Turgudel säilis sellele vaatamata positiivne meeleolu, indeksid sulgusid tippude lähedal.

USA aktsiad on tõusnud kaks kuud ootuses, et president Trumpi ajal stimuleeritakse majandust maksude langetamise, infrastruktuuri kulutuste ning deregulatsioonidega finantssektoris. Samas tunnebad investorid muret, et majanduse elavnemine kergitab inflatsiooni ja sunnib Föderaalreservi kergitama intressimäärasid senisest agressiivsemalt.

„On näha, et mõned komitee liikmed jälgivad rahanduspoliitilisi muudatusettepanekuid teravdatud tähelepanuga, olgu siis tegemist maksude alandamise või infrastruktuuri kulutustega,“ kommenteeris Reutersi vahendusel Föderaalreservi protokolle investeerimisfirma Cornerstone Financial Partners investeeringute juht Chris Zaccarelli. „See kinnitab kõike seda, mida juba oodati.“

Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,3%, börsiindeks S&P 500 0,57% ja Nasdaq Composite 0,88%.

Hetkel kuum