• Jaga lugu:

  Föderaalreservi protokollid hoidsid Wall Streeti plusspoolel

  Föderaalreservi Ecclesi nimeline peahoone.Foto: Bloomberg

  USA Föderaalreservi täna avaldatud detsembrikuise nõupidamise protokollid kinnitavad rahapoliitika kujundajate kartust, et kiirenev majanduskasv ametisse astuva presidendi Donald Trumpi ajal võib ajendada kiiremale intressitõusule. Turgudel säilis sellele vaatamata positiivne meeleolu, indeksid sulgusid tippude lähedal.

  USA aktsiad on tõusnud kaks kuud ootuses, et president Trumpi ajal stimuleeritakse majandust maksude langetamise, infrastruktuuri kulutuste ning deregulatsioonidega finantssektoris. Samas tunnebad investorid muret, et majanduse elavnemine kergitab inflatsiooni ja sunnib Föderaalreservi kergitama intressimäärasid senisest agressiivsemalt.
  „On näha, et mõned komitee liikmed jälgivad rahanduspoliitilisi muudatusettepanekuid teravdatud tähelepanuga, olgu siis tegemist maksude alandamise või infrastruktuuri kulutustega,“ kommenteeris Reutersi vahendusel Föderaalreservi protokolle investeerimisfirma Cornerstone Financial Partners investeeringute juht Chris Zaccarelli. „See kinnitab kõike seda, mida juba oodati.“
  Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,3%, börsiindeks S&P 500 0,57% ja Nasdaq Composite 0,88%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.