• Jaga lugu:

  General Motors investeerib kodumaale miljardi

  General Motors.Foto: EPA

  USA suurim autotootja on langenud Trumpi retoorikast ja välismaal toodetud autode maksustamise ähvardustest surve alla ning järgib Fordi ja Fiat Chrysleri eeskuju, suunates investeeringuid töökohtade loomisele kodumaal.

  General Motorsi täna avaldatud plaani kohaselt investeeritakse peamiselt juba olemasolevatesse mudelitesse ja tehastesse miljard USA dollarit ning autotootja lisab või säilitab oma USA tehastes 1500 töökohta, nagu vahendab New York Times.
  „Ameerika Ühendriigid on meie koduturg ja me oleme pühendunud kasvule, mis teeb head meie töötajatele, edasimüüjatele ja varustajatele ning on mõeldud jätkuvalt kasvatama meie aktsionäride vara väärtust,“ kommenteeris General Motorsi tegevjuht Mary T. Barra, viitamata seejuures otsesõnu presidendiks valitud Donald Trumpi väljaütlemistele, ka mitte tema kriitikale General Motorsi Mehhikos toodetud autode maksuvaba sisseveo kohta.
  Eelnevalt olid Ford Motor ja Fiat Chrysler teatanud plaanidest suurendada tootmismahtu USAs.
  „Ma tunnustan Fordi otsust, tunnustan väga ka Fiat Chrysleri otsust. Loodan, et General Motors toimib samuti. Ma arvan küll, et toimib,“ ütles Trump eelmisel kolmapäeval, kui Fiat Chrysler oli teatanud 2000 töökoha loomisest USAs ning Ford Motor plaanist loobuda uue tehase rajamisest Mehhikos ning luua 700 uut töökohta Michigani tehases.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Tim Cook sõlmis hiinlastega salaja 275 miljardi dollari suuruse leppe
Apple’i tegevjuht Tim Cook sõlmis viis aastat tagasi Hiina ametivõimudega lepingu, mille maht võis ulatuda 275 miljardi dollarini, selgub täna avaldatud raportist. Leppe eesmärk oli lihtsustada Apple’i tegevust Hiinas, vahendab Reuters.
Apple’i tegevjuht Tim Cook sõlmis viis aastat tagasi Hiina ametivõimudega lepingu, mille maht võis ulatuda 275 miljardi dollarini, selgub täna avaldatud raportist. Leppe eesmärk oli lihtsustada Apple’i tegevust Hiinas, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.