Olavi Teppan • 17. jaanuar 2017 kell 16:59

General Motors investeerib kodumaale miljardi

General Motors.  Foto: EPA

USA suurim autotootja on langenud Trumpi retoorikast ja välismaal toodetud autode maksustamise ähvardustest surve alla ning järgib Fordi ja Fiat Chrysleri eeskuju, suunates investeeringuid töökohtade loomisele kodumaal.

General Motorsi täna avaldatud plaani kohaselt investeeritakse peamiselt juba olemasolevatesse mudelitesse ja tehastesse miljard USA dollarit ning autotootja lisab või säilitab oma USA tehastes 1500 töökohta, nagu vahendab New York Times.

„Ameerika Ühendriigid on meie koduturg ja me oleme pühendunud kasvule, mis teeb head meie töötajatele, edasimüüjatele ja varustajatele ning on mõeldud jätkuvalt kasvatama meie aktsionäride vara väärtust,“ kommenteeris General Motorsi tegevjuht Mary T. Barra, viitamata seejuures otsesõnu presidendiks valitud Donald Trumpi väljaütlemistele, ka mitte tema kriitikale General Motorsi Mehhikos toodetud autode maksuvaba sisseveo kohta.

Eelnevalt olid Ford Motor ja Fiat Chrysler teatanud plaanidest suurendada tootmismahtu USAs.

„Ma tunnustan Fordi otsust, tunnustan väga ka Fiat Chrysleri otsust. Loodan, et General Motors toimib samuti. Ma arvan küll, et toimib,“ ütles Trump eelmisel kolmapäeval, kui Fiat Chrysler oli teatanud 2000 töökoha loomisest USAs ning Ford Motor plaanist loobuda uue tehase rajamisest Mehhikos ning luua 700 uut töökohta Michigani tehases.

Hetkel kuum