Olavi Teppan • 31. jaanuar 2017 kell 17:43

Euroopa aktsiad jaanuaris langesid, euro tugevnes

Raha  Foto: Panthermedia

Täna sulgusid Euroopa aktsiaturud taas selgesti miinuspoolel ning see tähendas jaanuari kokkuvõtteks Stoxx 600 indeksile üle kahe kuu jälle negatiivset tulemust. Euro seevastu tugevnes täna järsult.

Vaatamata tänastele uudistele euroala paremast majanduskasvust võrreldes USAga ning mõningate ettevõtete nagu H&M headele majandustulemustele, tõi tugevnev euro analüütikute hinnangul kauplemispäeva teises pooles kaasa müügisurve.

„Viimase ööpäeva sündmused ja USA justiitsministri lahkumine ametist on kartusi suurendanud,“ märkis MarketWatchi vahendusel CMC Markets UK juhtivanalüütik Michael Hewson. „Investorite tee võib muutuda veelgi konarlikumaks ja löökauke võib juurde tekkida, kui võtta arvesse president Donald Trumpi kaubandusnõuniku Peter Navarro tänast sekkuvat avaldust, et Saksamaa kasutab alahinnatud valuutat,“ lisas Hewson.

Stoxx 600 lõpetas päeva 0,7% madalamal ja langes jaanuarikuu jooksul kokku 0,4%. Indeksi suurim kukkuja oli -12 protsendiga Soome paberitootja UPM Kymmene, kes teatas, et kasumikasvu pole 2017. aastal oodata.

Frankfurdi börsiindeks DAX langes 1,25% ning Londoni FTSE 100 0,3%.

Euro on täna USA dollari vastu tugevnenud, 0,85%. Üks euro maksis kuu alguses 1,045 USA dollarit, täna aga 1,079 USA dollarit.

Hetkel kuum