Olavi Teppan • 9. veebruar 2017 kell 20:36

Börsid lõid uusi rekordeid

New Yorgi börs  Foto: EPA

USA aktsiahinnad jätkasid täna tõusvas joones, kui president Donald Trump teatas, et tema maksupoliitikat puudutavat avaldust on oodata lähinädalatel, vahendab CNBC.

„Ameerika ettevõtete üldise maksukoormuse langetamine on suur samm … ja me oleme edenemas selles suunas,“ sõnas president Trump tänasel kohtumisel USA lennufirmade juhtidega. „Usun, et oleme graafikust ees. Maksude suhtes fenomenaalset avaldust on oodata lähema kahe-kolme nädala jooksul.“

S&P 500 indeks tõusis 0,58% 2307 punktini, Dow Jonesi tööstuskeskmine 0,59% 20172 punktini. Tõusu vedasid New Yorgi börsil Goldman Sachs ja Nike, olulisemaks langejaks oli kasumiprognoosi alandanud Coca-Cola. Nasdaq Composite sulgus 0,58% kõrgemal, 5715 punktil.

„Trumpi efekt on taas tagasi,“ kommenteeris Faraday Researchi turuanalüütik Matt Weller. „Ametisse astudes rääkis ta palju infrastruktuurist ja deregulatsioonist, kuid viimastel nädalatel oli see tahaplaanile jäänud. Nüüd on jälle sedasama õhinat sütitatud.“

S&P 500 tõusud ja langused on jäänud ühe protsendi piiresse nüüd juba 38 börsipäeva järjest, mis on pikim periood 1978. aastast vaadeldavas ajaloos. Viimati liikus S&P 500 üle ühe protsendi 7. detsembril.

„SPX on tipu lähedal jäänud liikuma külgsuunas. Tõuse on olnud seejuures rohkem kui langusi, mis viitab turu tugevusele,“ märkis BTIG strateeg Katie Stockton.

Hetkel kuum