Olavi Teppan • 13. veebruar 2017 kell 17:30

Euroopa aktsiaturud sulgusid üle aasta kõrgeimal tasemel

Frankfurdi börs.  Foto: Epa

Euroopa börsidel jätkus viiendat päeva järjest tõus, millele andsid tuge USA presidendi viimaste päevade välispoliitilised avaldused ja Euroopa Komisjoni värske prognoos, mis tõotab piirkonna majandusele mõnevõrra paremat käekäiku.

Üleeuroopaline aktsiaindeks Stoxx 600 sulgus täna 0,75% kõrgemal ehk 370 punktil. Nii kõrgel oli indeks viimati 2015. aasta 7. detsembril, teatab MarketWatch.

Muret võimaliku kaubandussõja pärast leevendas USA presidendi Donald Trumpi kohtumine möödunud nädalal Jaapani peaministri Shinzo Abega ning kahe riigi jätkuvate sõprussidemete kinnitamine, aga ka Trumpi teade, et USA kavatseb jätkuvalt järgida ühe Hiina poliitikat.

„See on investoritele suur kergendus, kui võtta arvesse, et Trumpi varasemad hoiakud olid külvanud tõsist välispoliitilist muret ning silmapiiril terendas võimalus, et kaubandussuhted antud piirkonnas halvenevad ja kasvab protektsionism,“ kommenteeris investeerimisfirma Oanda vanemanalüütik Craig Erlam. „Investoritel on kujunemas selgem arusaam tema poliitikast, mis leevendab turgude ebakindlust.“

Londoni börsiindeks FTSE 100 kerkis täna 0,28%. Frankfurdi börsiindeks DAX sulgus 0,92% ja Pariisi CAC 40 1,24% reedesest kõrgemal.

Hetkel kuum