Olavi Teppan • 15. veebruar 2017 kell 19:06

Olainfarmi müügitulu jaanuaris kasvas

Tabletid  Foto: PantherMedia/Scanpix

Olainfarm avaldas täna jaanuarikuu esialgsed konsolideeritud müügitulemused, mille kohaselt kasvatati käivet põhiturgudel ning uute turgudena on esile kerkinud Holland ja Argentina.

Olainfarmi konsolideeritud müügitulu oli 2017. aasta jaanuaris 9,15 miljonit eurot ehk 4 protsenti suurem kui eelmise aasta samas kuus. Käive kasvas põhiturgudel Lätis, Venemaal ja Valgevenes ning juba 10 protsenti kontserni toodangust läks jaanuaris Hollandisse. Suurim käbekasv saavutati Leedus ja Gruusias, käive langes Ukrainas ja Kasahstanis.

Neli protsenti kasvatas käivet ka Olainfarmi tütarfirma Latvijas Aptieka, mis teenis müügitulu 1,72 miljonit eurot ja opereeris jaanuaris 66 apteeki. Silvanolsi müük on kasvanud 56% poole miljoni euroni. Tonus Elasti käive oli 0,17 miljonit eurot ning emafirma AS Olainfarm käive 7,78 miljonit eurot, mis on võrreldav eelmise aastaga.

Ettevõte prognoosib selle aasta konsolideeritud kogukäibeks 120 miljonit eurot. Esimese kuuga on eesmärgist täidetud juba 8 protsenti, märgitakse börsiteates.

Hetkel kuum